OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

2015

 rok 2015

Koľkokrát sa mačka musí narodiť ako mačka?

(29.9.2015)

Počas raňajšieho chlieba z medom a voňavej kávy sledujem dve pojašené mačatá v ošiali hry upaľujúc po koberci a končiac zavesené na našej už skoro starožitnej, ale obľúbenej sedačke.

Koľko námahy, ale radosti, koľko škrabancov, no poučení kam nabudúce neisť a kde najprv neskočiť.

Má sa aj mačka niečo naučiť, beží tiež po kolese karmy ako my ľudia? Vyvíja sa duchovne a má niekam postúpiť? Zbytočné otázky? Neviem.

Niekde som čítala, že mačky tu na Zemi sú akýsi pozorovatelia. Kedysi tu žili v inej forme, no teraz je ich úloha takáto.

Naozaj sme dostali tú výsadu, resp. bolo nám dovolené dostať sa tu na Zem v tejto pohnutej až šialenej dobe a zažívať divotvorný kolotoč vzrušujúcej zábavy a extrémov vo všetkých podobách.

 Áno, vybrali sme si to dobrovoľne, áno, pri všetkých zmysloch...

Tak nenadávajme, užívajme, radujme sa a keď sa nie je z čoho, tak ďakujme, že sme si dovolili tento obohacujúci zážitok. Brať problémy ako nástroje na sebazdokonalenie a výzvu niečo pochopiť, naučiť sa a postúpiť zas o kus ďalej nás približuje stále bližšie. A čomu? Láske, vesmíru, dokonalosti... sebe. Odpovedí je mnoho, význam len jeden. Každopádne stojí za tú námahu...

-Agape-


Krvavý Mesiac v Splne

(28.9.2015)

Tentokrát kombinovaný so super splnom, čo znamená, že spln je k Zemi bližšie ako inokedy. To robí dojem, že aj mesiac je omnoho väčší.

Ku krvavému splnu dochádza pri úplnom zatmení Mesiaca, keď jeho povrch nepriamo osvetľujú slnečné lúče, ktoré sa lámu v zemskej atmosfére. Potom sa zdá, akoby mal mesiac červený odtieň.

Krvavý mesiac v nás vzbudzuje nové vášne, zasadený do našej doby k nám hovorí o spojení pocitov minulosti s prítomnosťou.

Túžba po harmónii a súlade je silnejšia. Snaha urovnať záležitosti veci minulých je v popredí. Snaha nájsť rovnováhu rozumu so srdcom nás úplne vyčerpáva.

Nemôžeme prekročiť prah minulosti, keď sme nezúčtovali a nevyplatili naše dlhy. Teraz to môžeme urobiť oveľa šikovnejšie a naša snaha bude úročená mnohonásobne viac. Energie sú zhustené, každá úroveň nám dopraje znásobenie našej snahy. Búrlivé výšiny aj pády nás majú doviesť k bodu nového začiatku. Môžeme sa ľahšie popáliť, no liečenie bude trvať o to kratšie. Čas sa rúca a s ním všetky „pravdy“ starého sveta.

Doprajme si pre nás viac. Dovoľme si viac. Získajme viac. Takto môžeme zažať novú éru našich životov.

- Agape-


Dva dni do rovnodennosti
(21.9.2015)

Cítite tie úžasné vibrácie, ktoré nami pretekajú? Práve pri nástupe rovnodennosti a počas retrográdneho Merkúra začínajú silnejšie erupcie na Slnku. Všetko toto nás tlačí, aby sme zvliekli kožu… Toto je mocný týždeň septembra a pravdepodobne najdôležitejšie obdobie celého roka – takže načúvajte! 

► V najbližších dvoch dňoch:
úroveň vašej energie sa bude meniť
možno budete mať problém so spánkom – duše sú plne prebudené a aktívne
budete cítiť potrebu nájsť v živote rovnováhu
pite viac vody a pohybujte sa vonku, prípadne cvičte
budete mať intenzívne sny, ktoré k vám prinesú správy.

(Podľa Elizabeth Peru.)

zdroj: https://eprakone.wordpress.com/2015/09/21/dva-dni-do-rovnodennosti/



Tieto dva týždne sa vyhýbajte negativite!


Tak, nov za nami a čiastočné zatmenie Slnka tiež (13.9.). Cítili ste tento víkend nejaké energetické zmeny? Zatmenie otvorilo bránu a najbližšie dva týždne (do splnu a úplného zatmenia Mesiaca, tzv. Červeného mesiaca) sme uprostred významných posunov a zmien.

V najbližších dvoch týždňoch potrebujeme zostať vyladení na najvyššie vibrácie, akých sme schopní. Meditujme, relaxujme, rekapitulujme. Sledujme svoje myšlienky a kedykoľvek spozorujeme, že začíname byť negatívni, klebetíme o iných, ohovárame alebo znevažujeme (seba i iných), zastavme sa. Radšej sa na sebe zasmejme (smiech je úžasný zvyšovač vibrácie), ale nevenujme sa negativite. Prečo? Pretože prúdiace energie sú také silné, že začneme urýchlene  zhmotňovať.

Takže ak zacítime v okolí žalúdka pichnutie negativity, alebo si začneme zosilnene všímať niečo, čo nás rozčuľuje, čo nevyhovuje a čo nie je v poriadku, použime to ako odrazový môstik, aby sme zvýšili svoje vedomie. Zaregistrujme, ako sme rozladení s dobrými vibráciami – budeme to cítiť. Okamžite sa zastavme a vezmime na vedomie, že sme takmer vypadli z nasmerovania. A potom prestaňme daným smerom myslieť a venujme sa niečomu pozitívnemu, čo nám robí radosť, čo je kreatívne.

V najbližších dvoch týždňoch zosilnene platí, že sa stávame tým, čomu venujeme svoju pozornosť. Sme akoby primliaždení medzi dvoma mlynskými kameňmi – pozitivitou a negativitou – a je len na nás, pre čo sa rozhodneme.

(Spracované s použitím Elizabeth Peru.)

Zdroj: https://eprakone.wordpress.com/2015/09/14/tieto-dva-tyzdne-sa-vyhybajte-negativite/